Hirdetés

Egészen elképesztő gépházakkal rukkolt elő a Cooler Master



|

Mindig sok izgalmat tartogat a CES, de nem mindig a tiszta innováció dominál.

Hirdetés

Nehéz lenne megtippelni, hogy 10-20 év múlva hogyan fognak kinézni az asztali számítógépek, hiszen a 2000-es évek elején még nagyon kevesen gondolkodtak optikai tuningban, mára mégis szinte alap felszereltség az átlátszó oldalsó panel, az RGB-s ventilátor és LED szalag.

Ha így gondolkodunk, simán elképzelhető, hogy néhány év múlva a legextrémebb formájú PC-ken fogjuk tolni az éppen aktuális kedvenceinket.

Hirdetés

A Cooler Master biztosan így gondolja, a gyártó ugyanis két nem hétköznapi gépházat is bemutatott a CES 2023 során. Az egyik egy cápát idéz, a másik pedig egy sneakert.

A Shark X-et bevallottan az Inony névre hallgató PC modder eredeti terve inspirálta, akit pedig annak idején a Horizon Zero Dawnban megjelenő robotok és állatok ösztönöztek a prototípus elkészítésére. A gépház, már ha lehet így hívni, mini-ITX alaplapokat támogat, elfér benne két darab 2,5-ös meghajtó, és 335 mm rendelkezésre áll a videokártyának is. A totálisan szokatlan formája ellenére a Cooler Master szerint teljesen jövőbiztos a gépház, tehát könnyedén lesz fejleszthető a későbbiekben.

A másik versenyző a Sneaker X, amit a JMDF nevű felhasználó álmodott meg először 2020-ban a Case Mod World Series során. A sportcipőnek álcázott gép hatalmas, 60 centinél is hosszabb és magasabb, alaplapból pedig szintén a mini-ITX-et kedveli, továbbá videokártyának is nagyjából annyi helyet biztosít, mint a cápa, bár ebben beépítve található egy RTX 3080. A Cooler Master szerint a cipő aljába egy 360 mm-es AIO radiátora is befér, szóval a hűtés biztosított.

A Shark X és a Sneaker X valamikor 2023 harmadik negyedévében kerül a boltokba, az árukat azonban egyelőre nem árulták el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.