Hirdetés

Egészségügyi problémákat okozhatnak az OLED-kijelzők



|

A francia állami egészségügyi szervezet aggasztó jelentésére a Dell is reagált, amely aggódik a felhasználók egészsége miatt.

Hirdetés

A Dell bejelentette, hogy olyan hardveres megoldásba fektet, amely csökkenti a LED- és OLED-kijelzőiből érkező veszélyes kékfény intenzitását. Minderről Frank Azor alelnök beszélt, nem sokkal azután, hogy a francia állami egészségügyi szervezet jelentése szerint az intenzív és erős LED-fény fototoxikus, a retinasejtek visszafordíthatatlan károsodásához és a látásélesség romlásához vezet. 

Hirdetés

Bár a laptopok, tabletek és mobilok kijelzői nem ilyen veszélyesek (mint például a világításra használt izzók vagy a járművek fényszórói), ezek is sok problémát okoznak, többek között a biológiai ritmust és az alvási mintákat teszik tönkre. A franciák alapvetően melegfehér LED-es világítást, a kékfényt használó LED-es fényforrások és az esti képernyőnézegetés kerülését javasolják, és megjegyezték, hogy sok kékfény-szűrő és napszemüveg a gyakorlatban semmit sem ér. 

A Dell alelnöke pedig arról beszélt a Forbes-nak, hogy míg a tudomány számára új terület ez, addig a cég komolyan veszi a fenyegetést, és csökkenteni akarja a kockázatokat. Éppen ezért hardveresen csökkentenék a kékfényt, úgy, hogy a kijelzők minőségét nem áldozzák fel. 

Míg a korábbi vizsgálatok leginkább a melatonin termelésével és az alvási minták felborulásával foglalkoztak, addig most a szemek fizikai károsodását vizsgálták, és a gyártók számára is aggasztó eredményekre jutottak. 

Bár Azor további konkrétumokat nem közölt, úgy tűnik, hogy a tudósok aggodalma a teljes iparágban változtatásokat eredményezhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.