Hirdetés

Egy 14 éves lány segíthet legyőzni a koronavírust



|

Anika Chebrolu kifejlesztett egy eljárás, amivel képesek lehetnek a tudósok megkötni a koronavírus tüskéit. Ennek következtében pedig akár a gyógymódig is el lehet jutni.

Hirdetés

A 2020-as 3M Young Scientist Challenge versenynek az volt a célja, hogy az ezen indulók megpróbáljanak lehetséges gyógymódokat találni a koronavírus ellen. Nos, ezt a verseny nyerte meg egy mindössze 14 éves diáklány, Anika Chebrolu. A texasi diáklány kutatása eredetileg egy hatékonyabb influenzaellenes gyógyszerre irányult, de végül a koronavírus elleni harcban jelenthet nagy segítséget.

Hirdetés

Ahogy arról a CNN is beszámolt, a nyolcadikos diáklány egy olyan módszeren dolgozott, amely egy molekulával meg tudja kötni a koronavírus tüskéit - a vírus ugyebár az annak felszínét koronaszerűen borító tüskékről kapta nevét. Ez a molekula kulcsfontosságú szerepet játszhat abban, hogy sikeres gyógymódot fejleszthessenek majd ki a jövőben. Anika Chebrolu maga is kiemelte, hogy saját munkássága azért csak "egy csepp a tengerben", de így is nagyon reméli, hogy sikerült hozzáadni a maga részét a nagy egészhez.

Anika Chebrolu az első helyezésért 25 ezer dollárt, azaz nagyjából 7,75 millió forintot kapott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.