Hirdetés

Egy 17 éves programozó megoldotta, hogy a Facebook kevésbé másszon bele egyes játékosok életébe



|

A Facebook mindenhol ott akar lenni, de egy program segít, hogy legalább játék közben ne másszon az arcunkba.

Hirdetés

Elsőre azt hiheti az ember, hogy a Facebook ideiglenes leállása kizárólag azoknak okoz gondot, akik többnyire Zuckerberg közösségi oldalán élik mindennapjaikat, pedig a szolgáltatások szünetelése a játékosoknak is komoly fejfájást jelenthet, ráadásul nem feltétlenül csak az Oculus felhasználóinak.

A mindössze 17 éves Basti564 viszont egy olyan megoldással állt elő, amivel megkerülhetjük az Oculus Quest 2 egyik főbb követelményét.

Hirdetés

A VR-szemüveg használatához és az Oculus boltjának eléréséhez ugyanis rendelkeznünk kell egy Facebook-fiókkal, ami már önmagában elriaszthatja a közösségi médiától ódzkodókat, ha pedig a nemrég történt esethez hasonlóan bezár a bazár, akkor nem sok mindent tudunk kezdeni a headsettel. A Basti564 által összedobott Oculesst használva elérhetjük, hogy ne kelljen a Facebook a Quest 2 használatához, ami azt jelenti, hogy elvileg akkor is pöröghetnek a kalandok, ha áll a bál Zuckerbergéknél.

Az Oculess és más hasonló eszközök telepítéséhez először is hozzá kell férnünk a Developer Mode-hoz, de ha ez sikerült, akkor már használhatjuk is az eszközt. Van azért némi hátránya is a Facebook háttérbe szorításának, mivel a fiók nélkül nem érhetjük el például az Oculus Store-t vagy az Oculus Browsert, és a közösségi médiás funkcióknak is búcsút inthetünk.

Szerencsére Basti564 megosztott egy útmutatót, ami alapján Facebook-fiók nélkül is egész jól működhet az Oculus Quest 2.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.