Hirdetés

Egy 6 éves gyerek intelligenciájával vetekszik a legjobb AI



|

A szakemberek mesterséges intelligenciáknak írt IQ-tesztjén ezúttal a Google Assistant, a Siri és a Bing (Cortana) vettek részt.

Hirdetés

Rég tele van minden a Szilícium-völgyben és a neten az AI (mesterséges intelligencia), gépi tanulás, neurális engine szavakkal, ráadásul az egyenletbe az Apple és a Google már a kiterjesztett valóságot (AR) is bevonták. Az új Google Pixelek is nagyrészt a gépi tanulásról szólnak. 

Hirdetés

Ezeket a szavakat általában a fejlődéssel tekintjük egyenértékűnek a technológiában, és bár sokan okkal rettegnek attól, hogy egy nap az automatizálás és a robotok elveszik az emberek munkáját, azért a Google, az Apple és a Microsoft asszisztensei sokszor hasznos segítségek (még ha egyelőre csupán néhány nyelven is). 

Mennyire intelligens a digitális asszisztensek mögött dolgozó AI? Kutatók egy csoportja erre kereste a választ, és írt egy IQ-tesztet mesterséges intelligencia-alapú algoritmusok számára. 

A teszten a fenti három cég és a Baidu megoldása vett részt, a legjobb a Google Assistant lett, 47 ponttal. Ezzel nagyjából olyan intelligenciát tud felmutatni, mint amivel egy átlagos 6 éves gyerek rendelkezik. A Siri 24 pontot szerzett, a Bing (Cortana) 32 pontot. 

Természetesen az idő múlásával ezek az eredmények és a szektor csak javulnak. Erre bizonyíték a Google Pixel Buds vezeték nélküli fülhallgatója is, amely már valós időben képes fordítani a nyelvek között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.