Hirdetés

Egy Apple Watch-ra írt app segítene enyhíteni a rémálmokat



|

Az FDA már engedélyezte is a NightWare appot, ami az Apple Watch okosórák használóinak segítene a rémálmok enyhítésében.

Hirdetés

Az FDA jóváhagyta a NightWare nevű app forgalmazását, amit a fejlesztők Apple Watch okosórákra írtak azért, hogy segítsenek a poszttraumás stressz szindrómában és a rémálmoktól szenvedő embereknek a problémájuk megoldásában. A rendszer ugyanis elemzi az óra mozgását és a pulzust, ebből pedig kikövetkezteti, hogy rémálma van-e a viselőnek. 

Hirdetés

Ilyenkor vibrálni kezd, hogy megzavarja a rossz álmokat, de nem annyira, hogy felébredjünk. Az appot ugyanakkor nem használhatja csak úgy bárki, receptre írják fel, és nem önálló kezelésnek szánják, hanem kiegészítésnek. 

Garancia nincs rá, hogy mindenkinél működik, de az FDA szerint a kontrollcsoportnál javította az alvásminőséget, ráadásul nem igazán van kockázata. További pozitívum, hogy aki álomkontroll útján próbálja rendbe tenni a rémálmait, annak elképesztően hasznos segítség a kritikus helyzetekben életbe lépő rezgés, a tudatos álmodás terápiájában ugyanis ez emlékezteti az illetőt, hogy beleszólhat az álmaiba. Persze mint az FDA is hangsúlyozta, ezek a dolgok nem mindenkinél működnek elsőre vagy teljesen, de ártani nem árt, hogy van egy ilyen lehetőség, és erre is használható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.