Hirdetés

Egy apró változtatás miatt lehet gyorsabb a Windows 11



|

Emellett jöhetnek a Windows Vistában már kipróbált külsős fejlesztésű widgetek is.

Hirdetés

Teljesen érthető, ha valaki nem rohan frissíteni a Windows 11-re, a Microsoft októberben megjelent operációs rendszere ugyanis még számos gyermekbetegségben és hiányosságban szenved, amiket a későbbi update-ek hivatottak  kiküszöbölni.

A Windows Latest nemrég megjelent beszámolója szerint idővel a Fájlkezelő is gyorsabbá válhat, köszönhetően egy korábban beemelt funkció kikapcsolhatóvá tételének.

Hirdetés

A híroldal arról ír, hogy az egyik szűk körben tesztelt előzetes változatban már a felhasználók dönthetik el, hogy kérnek-e az Office.com-os dokumentumok rendszerszintű integrálásából. Ezeket még 2019-ben tette a Windows részévé a Microsoft, így a Fájlkezelő Gyors elérés-sávja és a Keresés már a felhős fájlokat is magába foglalja, ami az online kapcsolat miatt sokaknál érezhetően belassítja a kulcsfontosságú programot.

Az alábbi képernyőfotó tanúsága szerint viszont a Windows 11 egy későbbi változatában már kikapcsolható lesz az integráció, ám ehhez a Start menü keresősávjában a "gpedit.msc" begépelésével indítható Helyicsoportházirend-szerkesztőbe (az angolul kevésbé fájóan hangzó Group Policy Editorba) kell navigálnunk.

Forrás: Windows Latest

Az oldal másik lényeges értesülése, hogy névtelen, de megbízhatónak minősített források  és egy állítólagos dokumentum szerint a Microsoft azt tervezi, hogy a 22H2-es verzióval harmadik féltől származó Widgetekkel bővíti a Windows 11-et. Ha netán déja vud támadt, az nem véletlen, hiszen ezt már a sokat szidott Windows Vista "Gadgetjei" is tudták, de nem arattak osztatlan sikert, így a redmondiak dobták az ötletet.

Amennyiben hihetünk a Windows Latest besúgóinak, akkor visszatérhet  a Windows 8-cal ejtett koncepció, az viszont ebben az esetben is fontos különbség lesz, hogy a Vistával és a Windows 7-tel ellentétben a Windows 11 nem engedi, hogy közvetlenül az asztalra tűzzük a widgetjeinket, hanem egy külön panelen érhetjük el őket, amit a tálcáról kell előcsalni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.