Hirdetés

Egy bíró máris feloldotta a WeChat betiltását



|

A Donald Trump vezette kormány döntése értelmében vasárnap este kellett volna kirakni az Apple és a Google áruházából a WeChatet, de egy bíró közbeszólt.

Hirdetés

Viszonylag hamar határozott úgy az Egyesült Államok kormánya, hogy az Apple és a Google vasárnap éjszakáig kénytelen eltávolítani az App Store és a Google Play Áruház felhozatalából a kínai tulajdonú WeChat appot. Közbeszólt azonban egy amerikai bíró, Laurel Beeler, aki átmenetileg blokkolta ezt a rendeletet. Szerinte ugyanis a pert indított WeChat-felhasználók nagyon komoly kérdéseket tettek fel, így nem sokkal az amerikai betiltása után a WeChat is megmenekülhet a TikTok mellett. Az amerikai kormány hivatalos állásfoglalása szerint a tiltásokkal az amerikai cégeket és fogyasztókat védenék meg a kínai kommunista párt fenyegetéseitől. 

Hirdetés

A bíró döntése egy olyan augusztusi perre épít, amelyben a WeChat fejlesztőcéghez nem köthető felhasználók azt állítják, hogy a Donald Trump által elrendelt tiltás alkotmányellenes, és a döntéshozók nem mutattak fel bizonyítékokat arra, hogy miért jelent nemzetbiztonsági fenyegetést a WeChat. A bíró szerint a Kínához kapcsolódó nemzetbiztonsági aggályokról való általános bizonyíték megfontolandó, de a WeChatnél kevésbé egyértelmű a helyzet, és az amerikai betiltás nem feltétlenül oldja meg a problémát. 

Az amerikai kormány szerint a TikTok és a WeChat rengeteg adatot gyűjt az amerikai felhasználókról, és a kínai cégek egy 2017-es kínai nemzetbiztonsági törvény miatt állítólag nem is utasíthatják vissza a kínai vezetés adatlekéréseit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.