Hirdetés

Egy elemző szerint az iPhone X már halott



|

A TSMC fuldoklik a készleten maradt chipekben, az emberek nem hajlandóak ilyen drága okostelefont venni - van olyan elemző, aki szerint az iPhone X már halott.

Hirdetés

A TSMC nemrég csökkentette a saját éves árbevételére vonatkozó előrejelzéseket, ugyanis az óriás szerint a vártnál kevesebb csúcskategóriás okostelefont vásárolnak az emberek. Neil Campling, a Mirabaud Securities elemzője szerint olyan sok eladatlan chipben fuldoklik a TSMC, mint még soha. Az elemző több mint 10 éve követi már a TSMC készleteit. 

Hirdetés

Mivel a TSMC tele van eladatlan chipekkel, az Apple beszállítói pedig állandóan csökkenő megrendelésekről beszélnek; ezért Campling úgy véli, hogy az Apple iPhone X halott. Szerinte a TSMC is azért van tele ekkora készletekkel, mert az Apple már nem vásárol alkatrészeket. Az Apple pedig azért nem vásárol ilyen alkatrészeket, mert az iPhone X-et idén végleg nyugdíjazza (vagyis az nem lesz nyomott áron megvásárolható idén ősztől). 

Miért alakult ki ez a helyzet? Campling szerint az iPhone X magas árával van probléma - a fogyasztók egyszerűen nem fizetnek ennyit a zászlóshajókért. 

A pletykák szerint az Apple szeptemberben mutatja be az idei okostelefonjait, egyenesen hármat. A legolcsóbb iPhone 9 névre hallgat majd, 550 euróba kerülhet, 6,1 hüvelykes, keret nélküli LCD-kijelzővel, TrueDepth kamerával, Face ID-val és egy kamerával. A másik két modell az iPhone X utódja lesz, OLED-kijelzővel, 5,8 és 6,5 hüvelykes méretekben. Az iPhone XS és az iPhone XS Plus mindenesetre nagyon drágának ígérkezik

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.