Hirdetés

Egy elírás miatt veszített 85 millió forintot egy NFT-kereskedő



|

Túl olcsón listázta a portékáját, egy bot pedig villámgyorsan lecsapott az ajánlatra.

Hirdetés

Egyelőre nagyon úgy fest, hogy a közeljövőben nem fog csillapodni a nem-helyettesíthető tokenek körüli felhajtás, hiszen néhány hete ezt választották az év szavának, nemrég pedig a Wikipedia első bejegyzését is NFT-ként dobták piacra, amit kevéssel lemaradva követ az első SMS.

Magyarán változatlanul pezseg az adható-vehető digitális értéktárgyak piaca, s egy kereskedő most komoly anyagi kár árán tanulta meg, hogy fokozott figyelemmel kell eljárni a portéka árának bepötyögésénél.

Hirdetés

A vezetéknevét titokban tartó Max az OpenSea-n listázott egy különösen keresettnek számító NFT-t, a Bored Ape Yacht Club kollekció egy darabját. A Yuga Labs által megalkotott képgyűjtemény 10 ezer, részben automatikusan generált emberszabású portréjából áll, darabjai pedig komoly összegekért cserélnek gazdát: egy szeptemberi árverésen 24,4 millió dollárt (7,9 milliárd forintot) fizettek egy 101 NFT-t tartalmazó pakkért.

Nem meglepő tehát, hogy csak pár pillanatot töltött a piacon ez a példány, amit Max véletlenül 0,75 etherért, vagyis kb. 4000 dollárért (1,3 millió forintért) hirdetett meg:

Az igazi ár 75 ether, vagyis nagyjából 300 ezer dollár (kb. 97 millió forint) lett volna, ám az eladónak valahogy sikerült elírnia az összeget. Az alábbi fotón látható, hogy a második legolcsóbb majmos NFT ekkor 52,8 ethert kóstált, ami 218 ezer dollárt ért.

A CNET-nek nyilatkozva Max elmondta, hogy már a hirdetés leokézásánál észlelte a hibát, ám hiába próbált gyorsan cselekedni, valószínűleg egy alacsony árakra belőtt bot azonnal rárepült a lehetőségre. Az eladót az sem vigasztalja, hogy a vásárló 34 ezer dollár bónuszt (11 millió forintot) fizetett a tranzakció meggyorsításáért, hiszen még így is bukott 262 ezer dollárt, vagyis kb. 85 millió forintot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.