Hirdetés

Egy évig tökéletesítette a Galaxy S9 hangszóróit a Samsung



|

A Samsung aktuális zászlóshajói már sztereó hangszórót kaptak - sokat dolgoztak a hangzáson, az AKG is besegített.

Hirdetés

Az Apple és a Huawei egy ideje már sztereó hangszórókat kínálnak a csúcskészülékeiken (az előlapi hangszórót hasznosítva), így aztán csak idő kérdése volt, hogy mikor tér át erre a Samsung is. A Galaxy S9 és a Galaxy S9+ modellekkel megtette a gyártó, a hangszórók jól sikerültek, és nagy fejlődést hoztak a gyártó zászlóshajóinak világába. 

Hirdetés

A Galaxy S8, S8+ és Note 8 fülhallgatói után már a Galaxy S9 és S9+ sztereó hangszóróit is az AKG finomhangolta. Ez nem volt véletlen: a Samsung 8 milliárd dollárt fizetett korábban a Harman Kardonért. 

Mivel a Samsung a Galaxy S9-es szériánál még vékonyabb alsó és felső kerettel vette körbe a kijelzőt, ezért a sztereó hangszórók elhelyezése adott volt. Az egyik maradt alul, a másik az előlapi hangszóró lett. Ez utóbbin azonban egy évig dolgozott a Samsung

A Samsung szerint a felső hangszórónak kisebbnek kellett lennie, hogy beférjen a kamera és a szenzorok mellé, a még vékonyabb sávba. Az alsó hangszórót az S8-hoz képest 50 százalékkal növelték meg. A felső valamivel kisebb maradt, ezért alapos finomhangolásokra volt szükség. A kiegyensúlyozások után 40 százalékkal hangosabb lett az eredmény, mint az S8-nál, miközben a torzítás alacsony maradt. Az eredmények magukért beszélnek, ráadásul az audioélményt a Dolby Atmos térhangzást segítő algoritmusok is feldobják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.