Hirdetés

Egy Excel-hiba miatt volt kevesebb a koronavírussal fertőzött beteg Nagy-Britanniában



|

Úgy néz ki, hogy kevesebb koronavírussal fertőzött beteget jelentettek Nagy-Britanniában a ténylegesnél. Azért nőtt most olyan sokkal a betegállomány, mert jó 15 000 esetet csak később töltöttek fel az adatbázisba.

Hirdetés

Érdekes dolog derült ki azt követően, hogy a brit kormány az eddigi legnagyobb új esetszámot jelentette be a koronavírussal fertőzöttek kapcsán.

A jelentések szerint azért lett hirtelen ennyire sok a beteg, mert egy Excel-hiba történt: egy laboreredményeket tartalmazó táblázat elérte a maximális méretét, és ennek eredményeként szeptember 25. és október 2. között 15 841 esetet nem töltöttek fel az adatbázisba. 

Hirdetés

Hivatalosan technikai problémára hivatkoztak, ugyanakkor a jelentések alapján az Excel-fájlok korlátozásai (maximális sor- és oszlopszám) vezettek ehhez a fennakadáshoz. 

A hatóságok szerint bár az újabb eseteket csak később jelentették le, minden érintettet időben tájékoztattak, valamint utasítottak a karanténintézkedések megkezdésére és betartására. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.