Hirdetés

Egy feltétellel úszhatja meg a tárgyalást a Twitter felvásárlása miatt beperelt Elon Musk



|

Az ügyben eljáró bírónő világosan a milliárdos tudtára adta, hogy mit kell tennie.

Hirdetés

Soha véget nem érő történet íródik Elon Muskkal és a Twitterrel. A dél-afrikai születésű milliárdos sok hónappal ezelőtt bejelentette, hogy meg akarja venni a közösségi oldalt, aztán amikor a dolgok elkezdtek felgyorsulni és élesedni, Musk megpróbált kihátrálni. A döntés mellett számos okot felsorakoztatott, volt köztük megalapozott és nehezen alátámasztható is.

A tranzakció végül befagyott, a Twitter döntéshozói azonban ezt nehezen emésztették meg, ezért beperelték a milliárdost, aki most kitalálta, hogy mégis nagyon kell neki a közösségi oldal.

Hirdetés

Miután a bíróságon valószínűleg a Twitter nyert volna, és Elon Musknak komoly kártérítést kellett volna fizetnie, úgy döntött, inkább mégis végigviszi a 44 milliárd dolláros üzletet. Ennek finanszírozása és a tranzakció lefolytatása azonban nem olyan egyszerű, mint egy mindennapi utalás, így a Tesla vezérigazgatója megkérte Kathaleen McCormick bírónőt, hogy halassza el a tárgyalást, ami október 17-én lett volna esedékes.

Elon Musk egyik képviselője elmondta, az üzletember még a felvásárlás körüli ügyeket intézi, többek közt egy 12,5 milliárd dolláros adósságfinanszírozási csomag összeállításán dolgozik, amivel nem készülnének el időben, ezért volt szükség a haladékra. Mindkét fél október 28-ig kapott időt, hogy befejezzék a tranzakciót, vagy a következő hónapban tovább folytatódik az eljárás.

A Twitter döntéshozói egyáltalán nincsenek meggyőzve afelől, hogy ez nem egy újabb taktikai húzás Musk részéről, és célja csupán a per elhalasztása, de igazából nincs vesztenivalójuk, számukra a rosszabb forgatókönyv is mindössze annyit jelent, hogy később folytatódik a per.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.