Hirdetés

Egy fitneszes app buktatta le az amerikai hadsereg titkos bázisait



|

A fitneszes követésre kitalált Strava app nyilvánosságra hozta, hogy hol vannak az amerikai hadsereg félreeső és elvileg titkos bázisai.

Hirdetés

A sorozatos botrányok nyilvánosságra kerülésével egyre inkább az körvonalazódik, hogy senki, még az amerikai hadsereg sem készült fel teljes mértékben arra a változásra, amit a modern kapcsolatok és technológiák hoznak a gondolkodás és a társadalom szintjén. 

Hirdetés

A Strava például egy olyan fitneszes követésre kitalált alkalmazás, amelynek a főhadiszállása San Franciscóban van, és több mint 1 millió aktív felhasználóval rendelkezik. Ezek az emberek naplózzák, hogy mikor és hol futnak, bicikliznek, stb... És a felhasználók között vannak az amerikai hadsereg katonái is. 

Amikor pedig más országba vezénylik őket, a futásokat akkor is tovább naplózzák. Ezek aztán megjelennek a Strava globális hőtérképén. Mi ezzel a gond? Ezek az edzések általában a katonai bázisokon zajlanak, gyakran olyan félreeső és titkos helyeken, amelyekről elvileg senkinek nem szabadna tudnia. Most a hőtérképek miatt mégis karácsonyfaként villognak ezek a létesítmények, mindegy, hogy Szíriát vagy Afganisztánt, esetleg Afrikát kutatja valaki. Ezekben a régiókban gyakorlatilag kizárólag az amerikai katonák használják a Stravát. 

A Strava persze nem szándékosan fedte fel a titkos katonai bázisok helyzeteit. Ennek ellenére azokat nagyon könnyű lett kiszúrni, mindegy, hogy átmeneti vagy állandó létesítmények - kémműholdakra és beépített ügynökökre már nincs is szükség, elég egy fitneszes térkép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.