Hirdetés

Egy furcsa hibát örkölt elődjétől a Windows 11



|

Szerencsére könnyen orvosolható, és érdemi kárt nem okozó programhibát találtak a Windows 11-ben.

Hirdetés

Első ránézésre a Windows 11 legnagyobb előnye a ráncfelvarráson átesett kezelőfelület (amiről ittt bővebben mesélünk), tisztán látható teljesítménybeli különbség híján pedig még sokan nem igazán látják okát annak, hogy már most frissítsenek Windows 10-ről.

Aki szeretné elkerülni az új operációs rendszer gyermegbetegségeit, az valószínűleg jól is teszi, ha vár még a váltással, így például kimaradhat a Windows 11 által tömegesen gyártott üres mappák törléséből is.

Szerencsére a nemrég felfedezett bug a korábbiakkal szemben nincs semmilyen hatással a PC-k teljesítményére, csupán arról van szó, hogy az operációs rendszer egyik komponense, a ProvTool nevű szolgáltatás generál több teljesen üres mappát.

Hirdetés

Ezek a könyvtárak .tmp kiterjesztést is kapnak, szóval minden bizonnyal az ideiglenes fájlok létrehozása és/vagy törlése kapcsán nem működik valami megfelelően. A hibás könyvtárak szerencsére nem foglalnak helyet a merevlemezen, így nem kell senkinek attól félnie mondjuk, hogy ez a bug rövidíti meg az SSD-je élettartamát.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a Te gépeden is megjelentek-e a hibás könyvtárak, a C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local könyvtárban nézz körül, ha érintett a géped a bugban, számos, tw-vel kezdődő nevű mappát találsz majd.

A programhibát egyébként idén júniusban már Windows 10 alatt is többen jelezték, így a Windows 11 minden bizonnyal elődjétől örökölte meg, és nem az új kódban megjelent bugról van szó. Ha pedig zavarnak az üres mappák, nyugodtan törölheted őket, de a rendszerkönyvtárban nem valószínű, hogy sokszor a szemed elé kerülnek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.