Hirdetés

Egy használt autó áráért már lángszórós robotkutyád is lehet



|

Már rendelhető a Throwflame látványos, de veszélyes játékszere.

Hirdetés

Mostanában alaposan felpörögtek a robotokkal kapcsolatos hírek, miután egymás után több cég is látványos humanoid gépeket prezentált, a Boston Dynamics-féle újratervezett Atlasszal zárva a sort, amelyet a konkurenseihez hasonlóan elsősorban ipari felhasználásra, veszélyes vagy unalmas munkák elvégzésére szán a gyártó.

Míg ez az ötlet határozottan logikusnak tűnik, abban már jóval kevésbé vagyunk biztosak, hogy egy lángszórós robotkutyának is van létjogosultsága, az ohiói Throwflame szerint viszont igenis van, ezért a cég tavalyi megjelenéssel be is ígért egy ilyen modellt, melynek rajtja végül csúszott pár hónapot, de most elérhetővé vált.

Hirdetés

Habár a Thermonator néven futó négylábú szerkezetről sokaknak a Boston Dynamics által kifejlesztett Spot juthat az eszébe, a lángvető gépblöki valójában a kínai Unitree Go2-re épül, amelynek alap konfigurációjáért 1600 dollárt, vagyis kb. 600 ezer forintot kér a gyártó. A Thermonator persze jóval drágább ennél: a tüzes jószágért 9420 dollárt, azaz közel 3,5 millió forintot kell leszurkolni, de legalább ingyenes szállítással.

Ezért cserébe a robotkutya hátán ott figyel az egyébként is lángszórókban utazó Throwflame ARC Flamethrower néven futó modellje, amely legfeljebb 9 méteres távolságba okádhatja a gázolaj vagy napalm segítségével előállított tüzet. Az életveszélyes játékszer okostelefonos alkalmazással, Wi-Fin és Bluetoothon keresztül is irányítható, a precíz navigációt pedig LiDAR-szenzoros akadályérzékelés és egy belső nézetes (FPV) fedélzeti kamera is segíti.

Jogos a kérdés, hogy mégis mire jó ez az egész, amire a Throwflame válasza az, hogy a Thermonator irányított erdőtüzek előidézésénél, hó- és jégeltakarítási feladatoknál, valamint a mezőgazdaságban és a szórakoztatóiparban is hasznos lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.