Hirdetés

Egy hiba miatt a törölt videókat is megtartotta a Facebook



|

Hivatalosan is elnézést kért a Facebook (megint): egy hiba miatt nem lehetett törölni a videókat a szerverekről.

Hirdetés

Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy feltöltöttek egy videót a Facebookra, majd néhány óra elteltével inkább letörölték, hogy örökre megszabaduljanak tőle. Valójában a klip nem veszett el, a Facebook szerverein lesz belőle egy-két másolat. Még rosszabb, hogy kiderült: a Facebook azoknak is megtartotta a közvetlen, a platformon belül felvett videóit, akik azokat végül közzé sem tették. A felfedezés azután született, hogy valaki a letöltött archívumában olyan videós piszkozatokat talált, amiket elvetett, törölt. 

Hirdetés

Mark Zuckerberg cége hivatalosan is bocsánatot kért az üggyel kapcsolatban, és azt közölte, hogy egy hiba miatt nem tudták törölni a videókat a rendszerből. Mindenkit megnyugtattak, hogy folyamatban van a korábban elvetett felvételek végleges törlése. 

A Facebook azt is megerősítette, hogy vizsgálják azoknak a jelentéseit, akik arról számoltak be, hogy az elvetett, régi videókat megtalálták a letöltött archívumukban. A hibát felfedezték, a videókat jelenleg is törlik, a kellemetlenségek miatt elnézést kérnek. Az elvetett tartalmakat sehol nem osztották meg nyilvánosan. 

Mindez eléggé kellemetlen fejlemény a Facebook eddigi legnagyobb botránya után. Ráadásul az is kiderült, hogy az androidosoktól a névjegyek, hívások és üzenetek adatait is régóta gyűjti az óriás

Aki esetleg elköltözne a közösségi oldalról, az kattintson ide: megvizsgáltuk a kérdést, hogy hová érdemes

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.