Hirdetés

Egy hiba miatt ingyen lehet letölteni fizetős alkalmazásokat a Huawei AppGalleryből



|

A sebezhetőségről már a Huawei is tud, de még nem tudni, mikor fogja befoltozni.

Hirdetés

Folyamatosan bővül, fejlődik, önálló alkalmazásboltként is kiválóan működik a Huawei telefonokon elérhető AppGallery, melyen keresztül szinte bármit elérhetünk, amit más androidos eszközökön is - sőt, akik elég ügyesek vagy ismerik a módszert, többet kaphatnak annál, amit egyébként vásárlás nélkül szabad volna. 

Egy androidos fejlesztő, Dylan Roussel hívta fel a figyelmet arra, hogy az AppGallery API-ja nem védi kellően a fizetős alkalmazásokat.

Hirdetés

Beszámolója szerint kis trükközéssel a pénzbe kerülő appokat is ingyen le lehet tölteni, még csak felhasználói fiókot sem kell regisztrálni, enélkül is kinyerhető egy a hivatalos, licencelt APK-hoz vezető link. Ez a kalózoknak jó hír, a fejlesztőknek kevésbé.

A Huawei tud a Roussel által 13 hete jelzett hibáról, de egyelőre nem közölte, hogy mikor fogja javítani - ugyanakkor jutalmat is felajánlott a fejlesztőnek a bug jelentéséért. Az appokat a készítők másolásvédelemmel bebiztosíthatják, használhatják például az AppGallery DRM-szolgáltatását, de amennyiben ezt nem teszik, bárki közzéteheti és terjesztheti programjaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.