Hirdetés

Egy hiba miatt ingyen pénzt kaptak a Google Pay felhasználói



|

Aki elég gyorsan elköltötte, attól nem is kérik vissza a nagylelkű ajándékot.

Hirdetés

A mobilos fizetés melletti legfontosabb érv a kényelem, hiszen a szinte állandóan kéznél lévő telefonnal jóval gyorsabban letudható a számlák kiegyenlítése, mint a tárcában eldukott bankkártyával, vagy éppen a hagyományos pénzzel.

Néhány szerencsés Google Pay felhasználó azonban most megtapasztalhatta, hogy egy másik hatalmas előnye is lehet a műfajnak: ha a fejlesztők mellényúlnak, az ember akár több százezer forintnyi ingyen pénzt is kaphat.

Hirdetés

A keresőóriás fizetési rendszere ugyanis a napokban egy furcsa hibát produkált, melynek következtében több felhasználónak is pénzt utalt az alkalmazás. Az érintettek jellemzően 10 és 1000 dollár közötti összegeket kaptak, s olyan is volt, akit többször is "meglepett" a rendszer a váratlan kifizetéssel. A pénz a Google Pay jutalmazási funkciója keretében landolt a számlákon, amely normál esetben különböző promóciók apropóján biztosítana jóváírásokat.

Az érintett felhasználók egy része a Redditen dicsekedett el a szerencséjével, egy szabadúszó újságíró, Mishaal Rahman pedig a Twitteren osztotta meg, hogy milyen üzenet keretében futottak be az összegek. A kísérőszöveg arra utal, hogy pénzt a Google Pay utalások ún. "dogfooding" tesztje miatt küldték. Ez a kifejezés a fejlesztői szakzsargonban a belsős, zárt bétatesztet takarja, így valószínű, hogy az eredeti szándék szerint csak néhány Google-alkalmazottat címeztek volna az utalások.

A Google később e-mailben kereste fel az érintetteket, azt írva, hogy a kiutalt pénzt visszavonták, akinél viszont ez nem volt lehetséges, annál nem tudják megoldani a behajtást, így nem is forszírozzák tovább a dolgot. Magyarán azok jártak a legjobban, akik gyorsan eltapsolták, vagy egy másik számlára utalták a "tavaszi bónuszt".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.