Hirdetés

Egy hónap után lelépett a Twittertől a PS3-at feltörő hacker



|

George Hotz 12 hetes segítséget ígért, de csak néhány hétig húzta Elon Musk cégénél.

Hirdetés

Továbbra is nagy a kavarodás a Twitter körül, ahol egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy hiába szavazták meg az emberek Elon Musk lemondását a vezérigazgatói székről, az új tulajdonos egyelőre nem fog visszavonulni.

Mások viszont nem ragaszkodnak ennyire a céghez, élükön a PlayStation 3 és az iOS feltörésével elhíresült George Hotzal, aki még novemberben jelentette be, hogy egy 12 hetes "gyakornokságot" vállalt a Twitternél, besegítve a közösségi oldal átalakításába.

Hirdetés

A hacker azonban végül 5 hétig sem bírta, nemrég ugyanis a mikroblogon hozta nyilvánosságra, hogy máris otthagyta az állást. Hotz azzal indokolta a távozását, hogy "nem tudott volna valódi hatást" elérni, a kommentelőknek adott válaszaiban pedig kifejtette, hogy túl nagynak találta a vállalatot, ahol azok a dolgok is heteket vesznek igénybe, amelyeknek csak pár napig kellene tartaniuk.

Hotz ugyanakkor kijelentette, hogy továbbra is szurkol az Elon Musk által meghirdetett "Twitter 2.0" sikerének, a milliárdosról szólva pedig azt írta, hogy "fenomenális" munkát végzett a Teslánál és a SpaceX-nél, mivel az ottani mérnökök sosem cégpolitikai szempontok mentén közelítik meg a problémákat, hanem szigorúan technikai alapon folyik a diskurzus.

A Twitternél viszont még nem tapasztalta ezt, és több válaszában is kijelentette, hogy szerinte egy jóval kisebb, kb. 50 fős csapattal működhetne igazán jól a platform. A hacker később egy szavazást is kiírt arról, hogy egy 80, 800, 8000 vagy 80 000 fős gárda lenne-e képes létrehozni a legjobb Twitter-alkalmazást.

Annyi bizonyos, hogy Elon Musk komoly lépéseket tett a startup-romantikát idéző szűkebb állomány kialakítása felé, hiszen a közösségi oldal felvásárlása után több ezer embert rúgott ki a cégtől, de jelek szerint Hotz kevesli az eddig elért "eredményeket".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.