Hirdetés

Egy ideig még biztosan nem lesz titkosítás a Messengeren és az Instagramon



|

A Meta szerint a titkosítás a bűnözőknek és az illegális tartalmaknak tenne a legjobbat.

Hirdetés

Már egy ideje lóg a levegőben, hogy megérkezzen a végpontok közötti, azaz end-to-end titkosítás a Messengerre és az Instagramra, most azonban úgy tűnik, hogy meghátráltak a döntéshozók, többek között a gyermekvédédelem érdekében kampányolók miatt, akik attól tartanak, hogy a rendszer bevezetésével sokkal több kontrollálhatatlan tartalom jelenne meg a beszélgetős felületeken.

A Facebook, Instagram és WhatsApp anyavállalata ezért egészen 2023-ig tolta el az end-to-end titkosítás bevezetését.

Hirdetés

Antigone Davis, a Meta biztonsági vezére a Sunday Telegraph-nak így nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban:

"Nem szeretnénk elsietni a dolgot, ezért nem is tervezzük befejezni az end-to-end titkosítás bevezetését az üzenetküldő rendszereinkben egészen 2023-ig."

A rendszer ugyan egyeseknek már el is indult, a globális átállás még várat magára, így csak a szerencsésebb felhasználók tehetik meg, hogy titkosítva beszélgetnek a Meta platformjain. Davis elárulta, a lehető legjobban szeretnék megoldani, hogy megvédjék a felhasználóik privát beszélgetését, de közben ne adjanak teret az illegális tartalmaknak a platformjukon.

Hasonló titkosítást alkalmaz a Telegram is, aminek a problémájáról ebben a cikkben írtunk bővebben. Úgy tűnik, hogy a Meta végre egy kicsit körültekintőbben szeretne eljárni a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.