Hirdetés

Egy igazi troll RTX 3080-ról készült fényképre fogad liciteket, már többszázezer forintos ajánlatok vannak



|

Bármilyen meglepő, szó sincs megtévesztő áruról, a hirdető világosan leírta, hogy csupán egy fotót kap a vásárló.

Hirdetés

Az Nvidia GeForce RTX 3080 videokártya igazi hiánycikknek számít a piacon, hiszen a jelenleg kapható egyik, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtó hardver a kategóriában. Az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogy viszonylag jó áron jussanak hozzá, de sokan még arra sem képesek, hogy elolvassák az Ebay felületén megadott termékleírást.

Az olasz brutaljack88 nevű felhasználó feltehetően erre a jelenségere szeretné felhívni a figyelmet, ugyanis két olyan hirdetést posztolt, amelyben egy-egy csúcskategóriás videokártyáról készült fényképre lehet licitálni. Kedves, mert még szól is, hogy ne vegyük meg a... képet.

Az egyik egy RTX 3080 Gigabyte Gaming OC, a másik pedig egy Gigabyte GeForce RTX 3080 Master 10 GB, amelyek ára jelenleg nagyjából 530 ezer forint körül mozog. A hirdetések címében és leírásában is leírta, hogy csupán a kártyákról készült képeket árulja, illetve hatalmas betűkkel még figyelmeztetést írt a leírás dobozokba. Több licitálót viszont ez nem foglalkoztat, ugyanis mindkét fotóra már 905 eurós, vagyis nagyjából 325 ezer forintos ajánlat is érkezett.

Hirdetés

Brutaljack88 tehát görbe tükröt tart, eredményesen, ami talán arra is ösztönözheti a felhasználókat, hogy pontosan olvassák el a leírásokat, és mindig figyeljenek oda, milyen termékre licitálnak. Gyakori ugyanis az Ebay és más online áruházak felületein, hogy ártó szándékkal árulnak videokártyáról, PlayStation 5-ről, vagy egyéb értékes termékről egyszerű fotókat, amikkel becsapják a figyelmetlen vásárlókat.

Úgy tűnik, a kísérlet csak azt bizonyította, hogy még az egyértelmű figyelmeztetések ellenére sem hoznak racionális döntést egyes vásárlók. Vagy valamiért nagyon értékesnek találják az Amazon listázási oldaláról letöltött termékfotókat, hogy az emberi sutaság diadala csodás keretben kerülhessen a ház legszebb falára...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.