Hirdetés

Egy ilyen iPhone SE-nek nagyon tudnánk örülni



|

Friss renderek hivatottak alátámasztani, hogy mégis egy iPhone XR-szerű készüléket kapunk.

Hirdetés

Az iPhone SE nem véletlenül stabil tagja az Apple kínálatának, hiszen 2016 óta ez jelenti az olcsó(bb) belépő szintet az almás telefonok világába. A recept a kezdetek óta egyszerű: végy egy korábbi házat és kijelzőt, majd add hozzá a legújabb chipet a naprakész teljesítményért.

A korábbi modellek dizájnjának újrahasznosításával a cupertinóiak alacsonyan tudják tartani a gyártási költségeket, így a vásárlók is viszonylag megfizethető áron (jelenleg 175 ezer forinttól) juthatnak hozzá az SE aktuális variánsához.

Hirdetés

Nem csoda hát, hogy nagy várakozás övezi a készülék harmadik generációját, melynek kapcsán az uralkodó vélekedés az, hogy márciusban fogják leleplezni, s hogy továbbra is az iPhone 8-tól (a vonalait tekintve pedig a 2014-es iPhone 6-tól) megörökölt dizájnt kapja majd.

A merészebb elemzők viszont arra tippelnek, hogy az Apple végre túllép a Jony Ive által kiötlött formán, és az új modellben már az idén nyugdíjazott, 2018-ban bemutatott iPhone XR tokozása lehet az irányadó. Az XR egy 6,1 hüvelykes, LCD-paneles készülék volt egyetlen kamerával, alumínium kerettel és Face ID arcazonosítással.

Ezt a vélekedést szeretné alátámasztani az alábbi néhány render, melyek nemrég kerültek be az almás hírek körforgásába a szivárogtató xleaks7, azaz David Kowalski jóvoltából. A Ten Tech Review-n keresztül megosztott renderek állítólag a 2022-es iPhone SE CAD tervei alapján készültek, és egy 5,7 hüvelykes készüléket ábrázolnak 138,4 x 67,3 x 7,3 mm-es paraméterekkel.

A képekhez mellékelt szöveg alapján az még nem biztos, hogy a telefonon tényleg ott lesz az iPhone X-zel bevezetett előlapi belógás (notch), ami valószínűleg azt jelentené, hogy kimaradna a repertoárból a Face ID.

Mielőtt azonban nagyon belelkesednénk a korszerűbb dizájn láttán, van egy hatalmas gond ezzel a szivárgással. Mégpedig az, hogy egy 5,7 hüvelykes SE 3 nem épülhetne egy az egyben a 6,1 hüvelykes iPhone XR házára, az Apple tehát elvesztené azt az árelőnyt, ami a meglévő technológia újrahasznosításából származik.

Magyarán nem sok esély van rá, hogy a cupertinóiak egy teljesen új mérettel állnak elő az SE kedvéért, ha pedig mégis így alakulna, az szinte biztosan áremelést hozna, mint ahogy az iPad Air is jelentősen drágult, mikor a negyedik generációval megkapta az iPad Pro Face ID-s fizimiskáját.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy ez a mostani hír kacsa, az Apple pedig ebben az évben még kitart az iPhone 8-alapú forma mellett. Meglepetések persze bármikor történhetnek, sőt,  valójában még az sem biztos, hogy egyáltalán érkezik az új modell, hiszen az első és a második generáció között még 4 év telt el, a jelenlegi SE-t viszont csak 2 éve dobták piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.