Hirdetés

Egy Instagram oldal brutális diákverekedésekről gyűjt videókat



|

Nagyjából 22 ezer követővel működik a botrányos Instagram profil, amin valamiért átsiklott a közösségi oldal moderátorainak figyelme.

Hirdetés

Az RTL Klub Híradója számolt be arról a magyar Instagram profilról, amely jó ideje publikálja már az ugyancsak hazánkban rögzített brutális diákverekedések és megalázások videóit. A profil üzemeltetői ráadásul arra biztatják a követőiket, hogy küldjenek új, saját videókat. 

Hirdetés

Sajnos több hasonló oldal is fut párhuzamosan, de az egészen megdöbbentő, hogy a szóban forgó profil már nagyjából 22 ezer követővel és tetemes nézettséggel bír, mégsem kapcsolták még le az Instagram illetékesei, nem érzékelte az algoritmus a kegyetlen tartalmakat, és a manuális ellenőrzések során sem gondolta úgy valaki, hogy ennek a profilnak nem szabadna működnie ebben a formában. 

Az RTL Klub Híradója megkérdezett egy kiberbiztonsági szakértőt, Krasznay Csabát is a videókkal kapcsolatban, aki így nyilatkozott:

"Azok, akik a bántalmazást végrehajtották, gyakorlatilag dokumentálták a bűncselekmény elkövetését fiatalkorúakkal, illetve kiskorúakkal szemben, ami minősítő tényező."

A szakértő szerint a felvételek alapján garázdaság, könnyű testi sértés, valamint értelemszerűen képmással való visszaélés is megállapítható. Az RTL Klub megkereste az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is, akik válaszukban jelezték, tudomásuk van a videókról, és vizsgálják őket. A Híradó egyik nézője megpróbálta jelenteni is a problémás Instagram profilt, de azt az automatikus üzenetet kapta csupán, miszerint a koronavírusjárvány miatt jelenleg lassabb az ellenőrzési folyamat a közösségi oldalon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.