Hirdetés

Egy inteles vezető véletlenül kiposztolta a Thunderbolt 5 technikai részleteit



|

A közösségi médiára került fel egy gyorsan törölt fotó, ami az új interfész fejlesztéseiről árulkodik.

Hirdetés

A tech világában minden napra jut egy sor kétes híresztelés, melyet magukat jól értesültként beállító, névtelen emberek indítanak el az interneten némi extra figyelemre vágyva. Ezek a "jóslatok" aztán vagy bejönnek, vagy nem, ám az mindig érdekesebb, ha a gyártók maguk kotyogják ki a titkaikat.

Ez történt most az Intellel is, a Client Computer Group, vagyis a kékek PC-s bizniszének vezetője ugyanis a Twitteren spoilerezett a Thunderbolt 5 interfész fejlesztéseiről.

Gregory Bryant a hétvégén a cég izraeli csapatánál járt látogatóban, a találkozóról készült fotók egyikén pedig pont sikerült lencsevégre kapni egy táblát, ami néhány sorban összefoglalja az új technológia főbb előnyeit. A Twitteren megosztott képet ugyan hamar törölték, de az Anandtech megőrizte az utókornak, így most mi is megcsodálhatjuk.

A szöveg a 80G PHY technológiáról mesél, ami arra utal, hogy az Intel egy fizikai rétegen (PHY) dolgozik a 80 Gbps sebességű kapcsolathoz. Ez pedig jelentős ugrás lenne a Thunderbolt 4 40 Gbps-os teljesítményéhez képest.  A második sor arról árulkodik, hogy a technológia támogatni fogja "a meglévő USB-C ökoszisztémát".

A harmadik sorban az áll, hogy a "a PHY egyedi, PAM 3-as modulációs technológián alapul", ami az adatátvitelnél használt kódolási eljárásra utal. Az utolsó sor tanúsága szerint pedig a PHY-technológia tesztcsipje már működik (a kitakart szöveg miatt nem tudjuk, hogy hol), és "ígéretes eredményeket" produkál.

Magyarán egész zsíros szivárgás kerekedett a látogatásból, az pedig csak még különlegesebbé teszi az esetet, hogy egy magas rangú fejessel esett meg a baki. A Bryant irányítása alatt álló Client Computer Group felelős ugyanis az Intel összes, laptopokban és asztali PC-kben használt alkatrészéért, s ezzel a vállalat bevételeinek 54,5 százalékáért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.