Hirdetés

Egy kicsit biztonságosabbá válik a Google képkeresője



|

Az explicit képek kitakarása csak az egyik újdonság, amit bejelentett a Google a biztonságos internet világnapján.

Hirdetés

Tegnap volt a biztonságos internetezés világnapja, a Google pedig kapott az alkalmon, hogy bejelentsen néhány olyan újítást, amik, nem meglepő módon, biztonságosabbá teszik majd az internetezést. A vállalat a következő hónapokban bevezet például egy funkciót, ami kitakarja az explicit tartalmakat a képkeresőben.

Ez lesz az új alapértelmezett beállítás, még azoknak a felhasználóknak is, akik nem használják a SafeSearch funkciót.

Hirdetés

Természetesen az új védelem mindenki számára szabadon ki-, és bekapcsolható lesz, kivéve azon felhasználókat, akik céges, vagy másmilyen, központilag kontrollált profilt használnak. Így újra szabadon böngészhetővé válnak a szaftos képek, a rendszer azonban nem csak ezeket, hanem az erőszakos képeket is automatikusan elrejti.

A Google egyéb védelmi funkció megjelenését is ígéri a következő hónapokban. A beépített jelszókezelő például hamarosan biometrikus réteggel bővül, az Android és a Chrome felhasználók is bekapcsolhatják, hogy mielőtt a rendszer beírná a felhasználónevüket (vagy e-mail címüket) és jelszavukat, vagy arcfelismeréssel, vagy ujjlenyomattal azonosítást kérjen a rendszer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.