Hirdetés

Egy kicsit nagyobb lehet az iPhone SE 4, mint az iPhone 15 és a 15 Pro



|

Nem csitulnak a pletykák a legolcsóbb iPhone frissítéséről.

Hirdetés

Ma már egyetlen szivárogtató sem jósolja, hogy az idén tavasszal elérhetővé válik a belépő szintű almás mobil, az iPhone SE negyedik generációja, az SE-széria esetében pedig még sosem volt példa őszi bemutatóra, így leghamarabb 2025 első hónapjaiban reális egy ilyen leleplezés az Apple részéről, miközben a jelenleg forgalmazott SE már több mint két éves.

Aki egy ilyet használva várja a frissítést, annak jó hír, hogy mostanság sűrűn érkeznek a pletykák a mobilról, ami egyértelműen az SE 4-ként emlegetett modell készülésére utal, ennek megfelelően pedig most itt is egy újabb jelentés a telefonról.

Ezúttal egy vietnámi szivárogtató, Nguyen Phi Hung véli tudni a nép-iPhone szinte teljes specifikációját és néhány fizikai tulajdonságát, amelyekről az X felületén számolt be.

Hirdetés

A leaker összesen négy posztot szentelt a témának, ezek legfontosabb állításai pedig a következő pontokban foglalhatók össze:

  • 148,5 x 71,x x 7,8 mm-es méret, 166 grammos súly
  • 7000-es alumíniumból készült keret, elöl-hátul üveg borítás, vagyis nincs extra Ceramic Shield védelem.
  • 6,1 hüvelykes LTPS OLED kijelző, 60 Hz-es képfrissítés
  • Az előlap az iPhone 13-ra hajaz belógó FaceID szenzorszigettel (nincs Dynamic Island), míg a hátlap az iPhone XR-t idézi egyetlen kameralencsével. Az utóbbi egy Sony IMX 503 kameraszenzor, f/1.8-as rekeszértékkel, smart HDR-rel és AI fotózással, de éjszakai mód nélkül.
  • A16 Bionic processzor (ez hajtja az iPhone 14 Pro/Pro Maxet és a 15/15 Plust), 6 GB memória
  • Snapdragon X70 kommunikációs modem, Apple U1 UWB chip
  • Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB-C aljzat USB 2.0 sebességgel
  • 3000 mAh feletti akkumulátor (egyes források szerint 3279 mAh), maximum 20 W vezetékes és 12 W vezeték nélküli töltés.

Emberünk tehát szép részletes listát hozott össze, amely alapján lényegében az iPhone 15-öt kapjuk meg a 12/13/14-széria előlapi dizájnjával és egyetlen, más források szerint 48 megapixeles kameralencsével. Érdekesség, hogy a megadott méret alapján az iPhone SE 4 egy hajszálnyival magasabb lenne az iPhone 15-nél (147,6 mm) és az iPhone 15 Prónál (146,6 mm), ami akár vastagabb kávákra is utalhat, hiszen a képernyőátmérő azonos (6,1 hüvelyk).

Habár most is fontos leszögezni, hogy csak egy pletykáról van szó, a fenti forgatókönyv abszolút elképzelhető, hiszen az iPhone SE mindig is előző generációs megoldásokra és egyetlen kamerára épített, ami segít az Apple-nek alacsonyan tartani a gyártási költségeket, s velük az árat is. Nemrég egyébként egy állítólagos tok is kiszivárgott az SE 4-gyel összefüggésben, amit itt mutattunk be nektek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.