Hirdetés

Egy kicsivel élethűbbé váltak a Zoom-meetingek



|

A plartform virtuális díszletekkel igyekszik feldobni az online konferenciák monotonitását.

Hirdetés

Az oltási program haladtával a koronavírus előbb-utóbb lekerülhet a címlapokról, a távmunka azonban valószínűleg velünk marad, hiszen rengeteg cég jött rá az előnyeire. Az alkalmazottak online kapcsolattartása persze nem csodaszer: számos negatív velejárója is van, elég csak az efféle tárgyalások fárasztó ingerszegénységét említenünk.

Erre próbálnak megoldást nyújtani a virtuális környezetek, melyekkel legalább némileg feldobhatók a webes meetingek. Ezeket a Microsoft Teams már tavaly bevezette Together Mode néven, amit a redmondiak egy online kosármeccsel promóztak, most pedig a nagy rivális Zoom is a nyomukba eredt.

Hirdetés

A platformon ugyanis elérhetővé vált az eredetileg ősszel bejelentett Immersive View funkció, amit akkor még Immersive Scenes néven emlegettek. Az újdonság jóvoltából akár 25 résztvevőt helyezhetünk változatos díszletek (pl. tárgyaló, konyha, képkeretek) közé, használatához a Zoom 5.6.3-as (vagy magasabb) verziószámú asztali kliense szükséges Windowson és macOS-en.

A Zoom ugyanakkor nem vállalt nagyot, a maximálisan bevonható felek száma legalábbis jócskán elmarad a Teams megoldásától, hiszen ott akár 49 ember is csatlakozhat a "mókához". 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.