Hirdetés

Egy kis plusz pénzért már eladó a Qualcomm



|

A befektetőknek nincs ellenére a felvásárlás, megy a találgatás arról, hogy mennyiért eladó a Qualcomm.

Hirdetés

Nagyjából egy hete, hogy a Qualcomm visszautasította a Broadcom felvásárlási ajánlatát, amely a Qualcomm vezetősége szerint nagyon alulértékelte a vállalatukat. Már akkor tiszta sor volt, hogy igazából senkinek nincs ellenére az üzlet, de több pénzt akarnak. 

Hirdetés

A 105 milliárd dolláros tranzakció részvényenként 70 dolláros ajánlatot jelentett (60 készpénzben, 10 pedig Broadcom-részvényekben). A Broadcom annak ellenére is érdekelt az üzletben, hogy a Qualcomm valószínűleg nem tervezhet modemet a 2018-as iPhone-okba. Miután a két fél kapcsolata megromlott, az Apple inkább az Intelre szavazott, még ha a Qualcomm nagy technológiai előnyben is van. 

A részvényenkénti 70 dolláros ajánlat tehát kevés volt, azonban a befektetők szerint egy plusz 10 dolláros ajánlat már valószínűleg átmenne az igazgatótanácson. A 105 milliárd dolláros ajánlatról (tartozásokkal 130) ugyanis az volt a véleménye a vezetőségnek, hogy el akarják "lopni" a céget. 

Amennyiben a Broadcom nem akar sok küzdelem és idő árán harcolni az eredeti ajánlata mellett, akkor emelnie kell a téteket. Ha plusz 5+5 dollárt tenne az ajánlatához, akkor 120 milliárdos felvásárlásról beszélnénk (plusz a tartozások). 

A Qualcomm egyik részvényese szerint azonban ez is kevés, a sikeres üzlethez a 85-95 dolláros határig kell majd elmenni, ami 143 milliárd dollárt jelent. 

A Broadcom ajánlata egyébként valóban rosszkor érkezett a Qualcomm részéről, elvégre a tőzsdei árfolyama eléggé alul volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.