Hirdetés

Egy könyv már 68 éve megírta, hogy „Elon” lesz a marsi kolónia vezetője



|

A kötet szerzője ráadásul nem más, mint Wernher von Braun, aki a nácik rakétaprogramjában és a holdra szállásban is fontos szerepet játszott.

Hirdetés

A történelem tele van meglepő véletlenekkel: Abraham Lincoln fiának életét például gyilkosának testvére mentette meg, a Titanic 1912-es katasztrófáját pedig szinte szóról szóra megjósolta egy 1898-as novella. Az utóbbihoz hasonlít az az Elon Muskkal kapcsolatos egybeesés, ami ugyan már évek óta ismert, de a napokban ismét nagyot ment a közösségi médiában.

Egész pontosan egy érdekes részletről van szó, amit Wernher von Braun, a náciknak és a NASA-nak is besegítő német rakétatudós 1953-as sci-fi könyvében fedeztek fel. A Mars Project című mű ugyanis a vörös bolygó meghódításáról szól, és az egyik fejezetben megemlíti, hogy a marsi kolóniát vezető személy titulusa nem más, mint az "Elon".

Hirdetés

Ez pedig hajmeresztően egybecseng Elon Musk nevével,  aki az utóbbi években az emberiség marsi ambícióinak legfőbb szószólójává lépett elő, s aki a SpaceX nevű cégének fejlesztéseivel aktívan tesz is érte, hogy egyszer megvalósulhasson a nagy utazás. Nem csoda hát, hogy a 68 éves könyv felfedezése lázba hozta az internetet, hiszen kevés jobb sztori kell annál, mint hogy egy ex-náci rakétatudós már 1953-ban Elonról és a Marsról értekezett.

Ám ahogy azt már a bevezetőben is említettük, a véletlenre nem most derült fény. A CNET egyik cikke érdekességként például már 2018-ban is megemlítette, legutóbb pedig 2020 végén posztolt róla egy űrkutatással foglalkozó riporter, aki még a könyv Elont említő oldalát is megosztotta a Twitteren. A bejegyzésre akkor maga Musk is reagált, először rákérdezve, hogy a könyv biztosan valódi-e, majd egy rövid versikét fűzött hozzá a következő szöveggel: "Végzet, végzet, nem menekülhetek előle".

A Von Braun könyvében szereplő Elon egyébként egy meritokratikus elven választott vezetőt takar, ami dióhéjban azt jelenti, hogy nem a származása, hanem a tehetsége és érdemei alapján nevezte ki a közösség. Az alábbi posztban olvasható a történet angol átirata, ami tovább részletezi a mars kormányzati formáját a rakétatudós elképzelésében.

Már csak az összeesküvése-elméleteket kell megvárni, hiszen az online tér botcsinálta történészei bizonyára nem hagyják majd ki ezt a kövér ziccert a jós Wernher Von Braunnal és a dél-afrikai milliárdossal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.