Hirdetés

Egy korszak vége: új nevet kap a Microsoft Office



|

Több mint 30 évvel az első változat debütálása után átnevezi a Microsoft az irodai programcsomagját.

Hirdetés

Három program, a szövegszerkesztő Word, a táblázatkezelő Excel és a prezentációkészítő PowerPoint  alkotta harminc évvel ezelőtt a Microsoft Office csomagot, aminek újabb és újabb változataiba az évek során további alkalmazások kerültek be. A legfrissebb, egyszeri licencdíjjal kiváltható kiadás 2021-ben, a Windows 11-gyel debütált, de évek óta érezhető, hogy a Microsoft az előfizetéses verzió felé akarja terelni a felhasználókat.

Ennek következő lépése lehet az, hogy az Office megnevezést teljesen elengedik a továbbiakban, eltüntetik a netről, az asztali és a mobilos alkalmazásokból is.

Hirdetés

Ezentúl Microsoft 365 néven hivatkoznak a programcsomagra. A változások az Office.com-on 2022 novemberében, a windowsos Office alkalmazásokban és a mobilappokban pedig 2023 januárjában lépnek életbe. Természetesen a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook, a Teams, a OneDrive és minden egyéb ugyanaz marad.

A felhasználók lényegében annyit fognak látni a következő frissítés telepítése után, hogy megváltozik az ikon és a név, funkciók tekintetében nem lesz változás, és nem kell előfizetéses modellre váltaniuk azoknak, akik egyszeri összeget fizettek. A programokat a Microsoft 365 app fogja összefogni, ami a Microsoft365.com-on, a Microsoft Store-ban, a Google Play-en és az App Store-ban lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.