Hirdetés

Egy megbízható elemző szerint ekkor tűnhet el a szenzorsziget az iPhone-okról



|

Egy kiemelkedően pontos tippekkel szolgáló szivárogtatótól érkezett az infó a sokak által gyűlölt belógás végső búcsújáról.

Hirdetés

Az iPhone-ok jellegzetes előlapi szenzorszigete még a 2017-es iPhone X-zel debütált, a nem túl elegáns volta miatt pedig azóta is sokat kritizálják a félsziget-szerű belógást, ami egyebek mellett a Face ID arcazonosító szenzorait, a közelségérzékelőt, a szelfikamerát és a hangszórót rejti.

Épp ezért rendszeres pletykák tárgya, hogy az Apple vajon mikor szabadul meg tőle, most pedig egy kiemelkedően megbízhatónak számító elemző, a 2020 őszi adatok szerint 100%-os pontosságú előrejelzésekkel büszkélkedő Ross Young mondta meg a tutit a témában.

Hirdetés

A kijelzőipar bennfentese a Twitteren hirdette ki, hogy értesülései szerint a 2023-ban bemutatkozó négy iPhone mindegyike az új, dupla kivágásos (dual hole punch) megoldást alkalmazza majd, amelyben külön lyukban bújik meg a kamera és az érzékelők hada.

Hogy ez miként is fog kinézni, arra egy korábbi szivárgásból következtethetünk. Az alábbi kép  Weibón bukkant fel a hétvége során, az EverythingApplePro YouTube-csatorna pedig időközben már készített is egy rendert a látottak alapján.

A megoldás kétségtelenül jobban mutat, mint a jelenlegi kialakítás, és már csak azért sem kizárt, hogy az Apple végül ezt választja, mert nemrég szárnyra kapott egy pletyka, hogy a cég végképp feladhatta a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó kifejlesztését. Így pedig továbbra is szükség lenne a Face ID szenzoraira, a dupla kivágásos dizájn pedig elviselhető kompromisszumot jelentene az eddigi formatervhez képest.

Azt azonban nem árt megjegyezni, hogy még Ross Young is tévedhet, így csak akkor vegyük készpénznek a híres-hírhedt "notch" búcsúját, ha az Apple valamelyik  illetékese jelenti be a cupertinói Steve Jobs Theater színpadán. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.