Hirdetés

Egy orosz ügyvédi iroda kártérítést követel az Apple Pay és a Netflix lekapcsolásáért



|

Az ügyvédi iroda komoly summát kaszálna a szolgáltatók kivonulásából eredő károkért.

Hirdetés

Már a tizedik hete tart az orosz-ukrán háború, az átlag orosz állampolgárok pedig leginkább a hazájukat sújtó gazdasági szankciók miatt érezhetik a bőrükön a konfliktus hatását. Ezek következményeként ugyanis számos nyugati cég teljesen kivonult a helyi piarcról, vagy felfüggesztette a szolgáltatásait.

Az utóbbiak közé tartozik a Netflix és az Apple is, egy ügyvédi iroda azonban most perrel venne elégtételt rajtuk.

Hirdetés

Elsőként a Reuters számolt be róla, hogy a Chernyshov, Lukoyanov & Partners nevű jogi cég Moszkvában benyújtott keresete 90 millió rubeles (452 millió forintos) kártérítést követel az Apple-től, amiért a cupertinóiak március elsején lekapcsolták az országban Apple Pay fizetési szolgáltatást. A "morális" károkra hivatkozó felperes a funkció visszaállítását is szeretné elérni, valamint tárt karokkal várja, hogy mások is csatlakozzanak a keresetéhez, amivel a kártérítési összeg is emelkedne.

A Chernyshov, Lukoyanov & Partners emellett a Netflix ellen is indított egy külön pert, ám nem sok esély van rá, hogy bármelyik ügyet is sikerre vigye. Az Apple Pay esetében különösen összetett a helyzet, mivel a fizetési szolgáltatást közvetlenül is érintik az Egyesült Államok által kivetett pénzügyi szankciók, tehát a cupertinóiak még akkor sem kapcsolhatják vissza, ha titkon ez lenne a leghőbb vágyuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.