Hirdetés

Egy pillanat alatt végeztek egy halom hasznos, automatizált Twitter-profillal



|

Olyan profilokat is működésképtelenné tettek, amik bizonyos helyzetekben életet menthettek.

Hirdetés

Elon Musknak már a Twitter megvétele előtt is vesszőparipája volt, hogy a közösségi oldalon mennyi automatizált profil tevékenykedik, amik felesleges üzenetekkel, retweetekkel és egyéb interakciókkal keltik azt a hatást, hogy sokkal nagyobb a felhasználói bázis, mint valójában.

Miután a világ pénzét elköltötte arra, hogy megszerezze a Twittert, biztosak lehettünk benne, mindent elkövet majd azért, hogy elérje a célkitűzéseit, amiket tűzön-vízen átvisz a jelek szerint.

Hirdetés

Ugyan itthon nem sokan használják a Twittert, Amerikában például nagyon népszerű, így angol nyelven számos automatizált profil is működik, amik állandóan éberek, hogy egy esetleges időjárási veszélyre, balesetre, vagy bármilyen más, fontos eseményre figyelmeztethessék a követőiket. Ehhez a Twitter ingyenes API-ját használták, ezt azonban nemrég Elon Musk döntése alapján megszüntették, helyette pedig egy fizetős API-t tettek elérhetővé a fejlesztők számára, amit azonban a legtöbben visszautasítottak.

Elon Musk harca tehát a botok ellen sok ártatlan áldozatot is magával ránt. Számos időjárási portál is jelezte, hogy a továbbiakban jelentősen lecsökken majd az értesítéseik száma, hiszen a Twitter korlátozza az automatizált tweetek számát, így a sürgős üzenetek csak jóval lassabban (vagy más csatornán) érhetik el a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.