Hirdetés

Egy régi adósságot törleszt a napokban a Google Dokumentumok



|

A Google online szövegszerkesztője egy sokak által kedvelt funkcióval zárkózik fel a konkurenciához.

Hirdetés

A történetét egészen 2006-ig visszavezető Google Dokumentumok napjainkra a világ egyik legnépszerűbb szövegszerkesztője, amit elsősorban az ingyenességének, a könnyű kezelhetőségének és a felhőalapú mivoltának köszönhet.

A siker ellenére persze mindig van hová fejlődni, a keresőóriás pedig most egy olyan funkciót adott hozzá a program repertoárjához, amely a Microsoft Wordben és más hagyományos szövegszerkesztőkben már évtizedek óta megtalálható.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a nyomtatásra nem kerülő karakterek (non-printing characters) megjelenítése, ami a gyakorlatban az olyan formázási elemek opcionális feltüntetését jelenti, mint a szóközök, az oldaltörés, az oszloptörés vagy a tabulátorok.

A felhasználók túlnyomó többsége valószínűleg akkor találkozott ezzel utoljára, mikor az általános iskolai informatika órán elmagyarázták neki a szövegszerkesztők működését, sokak viszont a munkájuk során is hasznosnak találják és kedvelik ezt a funkciót.

A Google ígérete szerint az újdonság január 9-től kezdődően fokozatosan válik elérhetővé, s legkésőbb február 7-ig világszerte minden üzleti, oktatási és privát felhasználó eszköztárában fel kell bukkannia. A nyomtatásra nem kerülő formázási karakterek láthatóságát a felső menüsor "Nézet" pontjában, a vonatkozó sor bepipálásával lehet aktiválni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.