Hirdetés

Egy régi ellenségével tenné jobbá a Twittert Elon Musk



|

Egy meglepő figurával erősített a Twitter csapata.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Twitter kapcsán vagy a Twitter Blue előfizetés körüli, bohózatba illő kavarás volt a téma, vagy a munkaerő helyzete, miután az új tulajdonos Elon Musk több ezer embert rúgott ki, majd egy ultimátum feldobásával továbbiakat is távozásra sarkallt.

A létszám megfogyatkozása miatt egyes jelentések már a közösségi oldal működőképességét is megkérdőjelezték, ám a Business Insider relatíve friss beszámolója alapján Musknak még így is maradt 2300  alkalmazottja a kezdeti 7500-ból. Most pedig egy olyan névvel bővül a csapat, akire kevesen számítottak volna.

Nemrég ugyanis az a George Hotz csatlakozott a Twitterhez, aki néhány éve látványosan összebalhézott Muskkal és a mágnás érdekeltségébe tartozó Teslával. Az ügy 2015-ig nyúli vissza, amikor is az iPhone feltörésével elhíresült Hotz kijelentette, hogy jobb önvezetési rendszert fejlesztett ki, mint amivel az elektromos autógyártó állt elő.

Hirdetés

Musk erre megpróbálta egy több millió dolláros állásajánlattal elcsábítani, ám végül nem sikerült megegyezniük, a Tesla pedig egy közleményt is megjelentetett, lényegében kétségbe vonva a hacker állításait. Hotz később egy egész sikeres céget indított Comma.ai néven, amely egy több járművel is kompatibilis, nyílt forráskódú vezetési asszisztenst kínál, nemrég viszont a GitHubon jelentette be, hogy egy időre eltávolodik a projekttől.

Így jöhetett ismét képbe Musk, akinek immár a Twitter tulajdoni lapján is ott szerepel a neve. A sztori röviden annyi, hogy Hotz egy helyeslő kommentárt fűzött a milliárdos kiszivárgott ultimátumához, amelyben Musk minden megmaradt alkalmazottól kiemelkedő teljesítményt követelt.

"Ez az a hozzáállás, amelyből a hihetetlen dolgok születnek"

- írta a Twitteren a hacker, majd egy másik posztban kijelentette, hogy kész elvállalni egy 12 hetes "gyakornokságot" a platformnál, amennyiben kifizetik a San Franciscó-i lakhatás költségét. Musk ugyan nem reagált nyilvánosan az ajánlatra, Hotz azonban nemrég már arról számolt be, hogy csatlakozott a közösségi oldalhoz, ahol a mikroblog keresési rendszerét próbálja majd jobbá tenni.

A két régi ellenség tehát a kék madár szárnyai alatt borult egymás keblére, ám sokan szkeptikusak, hogy a hackernek sikerülhet-e 84 nap alatt az, amit egy nagyobb csapat éveken át sem oldott meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.