Hirdetés

Egy súlyos problémával készül leszámolni a Microsoft Store



|

Eltűnhetnek a lehúzós appok a Microsoft alkalmazásboltjából, de nagy kérdés, hogy mennyire lesz hatékony a tisztogatás.

Hirdetés

A Windows 11 tavalyi rajtjával a Microsoft digitális alkalmazásboltja, a 2012 októberében útnak indított Microsoft Store is átesett egy nagyobbacska ráncfelvarráson, új kezelőfelülettel csábítva a fejlesztőket és a felhasználókat.

Az utóbbiakat ugyanakkor joggal zavarja, hogy a redmondiak áruháza régóta hemzseg a pénzért kínált nyílt forráskódú alkalmazásoktól, amelyeket máshonnan teljesen ingyen szerezhetünk be. A Microsoft most megváltoztatta a Store szabályait, hogy elejét vegye az efféle lehúzásoknak.

Hirdetés

Az új irányelv július 16-tól, vagyis néhány napon belül életbe lép, és az óvatlan kattintásokra játszó pofátlan árazásoknak is hadat üzen.

"A 10.8.7-es frissítés megtiltja a nyílt forráskódú vagy egyéb, általában ingyenesen elérhető szoftverek megfizettetését a Store-ban, és korlátozza az irracionálisan magas árképzést is."

- írja a hivatalos dokumentáció. A változtatás mindenképp üdvözlendő, a fejlesztők azonban felhívták rá a cég figyelmét, hogy többen is vannak, akik a Microsoft Store-t használják a munkájukért kért adományok begyűjtéséhez. Ilyen például a Paint.NET alkalmazás, amelyet bárki ingyen tölthet le a getpaint.net weboldalon, ám aki szeretné, az a windowsos boltban is beszerezheti 7,99 dollárért, kifejezve a háláját a készítőnek.

Giorgio Sardo, a Microsoft Store vezetője szerencsére gyorsan reagált a visszajelzésre, és a Twitteren azt írta, hogy felülvizsgálják az új irányelvet a korrektül eljáró fejlesztők védelmében. Azt még nem tudni, hogy mi lesz a megoldás, de az érintetteknek valószínűleg fel kell majd tüntetniük a termékoldalon, hogy az adott alkalmazás ingyen is elérhető.

Habár a redmondiak már régen tartoznak a rendrakással, egyelőre nagy kérdés, hogy mennyire sikerül majd betartatniuk a szigorúbb szabályozást, hiszen egy ekkora platform átfésülése még moderátorok hadával és automatizálással sem csekély feladat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.