Hirdetés

Egy tóba vezette a sofőrt a Waze



|

Sötét volt és köd, a turisták egy Jeep gépjárművel pedig a Waze-re hagyatkozva belehajtottak egy tóba.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy rég elmúltak azok az idők, amikor egy navigációs appot vakon követve egyesek a vasúti átjáróban vagy egy tóban találják magukat. Főleg akkor, ha a közösségi jelentésekre építő Waze-ről van szó. 

Hirdetés

Sajnos Amerikában három turista komoly bajba került, amikor egy Jeep gépjárművel közlekedve a Waze-re hagyatkoztak. A navigáció ugyanis egy közeli hajórámpára irányította őket. A sofőr és az utasai szerint sötét volt és köd, alig lehetett látni valamit. Mielőtt bárki feleszmélt, hogy mi is történik, az autó már elsüllyedt a Champlain-tóban. 

Szerencsére mindhárman időben kiszálltak, senki sem sérült meg. A Google szóvivője örömmel hallotta, hogy mindenki rendben van, arra viszont nem tudott az óriás magyarázatot adni, hogy miért küldte a Waze egy tóba az illetőket. 

A Google továbbra is azt javasolja, hogy mindenki figyelje az utat, és vegye figyelembe a környezeti változókat, információkat, és csak ezek alapján hozza meg a döntéseket vezetés közben. 

Érdekesség, hogy a Jeep eredeti tulajdonosa kipróbálta a Waze appot ugyanazzal a móddal, és őt is ugyanúgy a tóba vezette a szolgáltatás. A Google szerint a pontos fájladatok nélkül egyelőre nem lehet mit mondani. A Waze mindenesetre a lehető legpontosabb térképeket használja, napi szinten több milliószor frissülnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.