Hirdetés

Egy új algoritmus még a profi pilótáknál is gyorsabban képes vezetni a drónokat



|

A University of Zürich kutatóinak fejlesztése hatalmas előrelépés a drónok mesterséges intelligenciáját illetően.

Hirdetés

A drónoknak manapság már számos különböző felhasználási módja létezik, és folyamatosan fejlődik a kapcsolódó technológia is, beleértve az automatizált irányításhoz szükséges algoritmusokat. 

Ezidáig jelentősen megbízhatóbbak voltak azok a gépek, amiket tapasztalt pilóták irányítottak, viszont egy új fejlesztésnek köszönhetően a mesterséges intelligencia már képes arra, hogy versenybe szálljon a profikkal.

Hirdetés

A University of Zürich kutatói quadrotoros drónokhoz készítettek olyan algoritmust, amely egy zárt pályán képes kiszámolni az optimális íveket azzal együtt, hogy a gép technikai korlátait is figyelembe veszi. Ennek eredménye, hogy a kísérleti pályán a mesterséges intelligenciának sikerült gyorsabb köröket teljesítenie, mint két világklasszis pilótának.

Aki a kutatás és a fejlesztés részleteiről szeretne olvasni, a hivatalos publikációt az intézet hivatalos honlapján elérheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.