Hirdetés

Egy videós elkészítette a hűtő méretű Xbox Series X működő verzióját



|

Jótékony célra fordították az egyedi díszítéssel felturbózott gigakonzolt.

Hirdetés

A minap számoltunk be róla, hogy egy youtuber elkészítette a világ első PlayStation 5 Slim konzolját, most viszont egy ellentétes előjelű rekordról adhatunk hírt: itt a világ legnagyobb Xbox Series X masinája, amit szintén egy videósnak, a gigantikus Nintendo Switchet is megalkotó Micahel Picknek köszönhetünk.

A projekthez maga a Microsoft adta az ötletet, amikor az új generációs Xboxok bevezető kampánya keretében Series X-et formázó hűtőket ajándékozott népszerű személyiségeknek, köztük Snoop Doggnak és az iJustine-ként ismert Justine Ezariknak.

Hirdetés

Pick alkotása viszont nem hűtőgép, hanem egy ténylegesen működő konzol, 207,8 centiméteres magassággal és 103 centiméteres szélességgel. A jórészt fából készült mű belsejében persze egy hagyományos Series X lakozik, az óriási doboz viszont pontosan úgy üzemel, ahogy az eredeti változata. Így tehát ugyanott találjuk rajta a portokat, és a bekapcsolásához is a nem túl könnyen elérhető hatalmas gombját kell használnunk, melyet megnyomva egy Arduino mikrokontrollerrel vezérelt motor hozza működésbe a belül elhelyezett hardvert.

A készítő elmondása szerint a legnehezebb rész a Series X homorított kialakítású szellőzőrácsának reprodukálása volt, amit végül több 3D nyomtatott darabokból ragasztott össze, két teljes hetet áldozva csak erre a fázisra. A hűtő méretű konzolt aztán az ismert youtuber művész, ZHC vette kezelésbe, egyedi alkotásokkal dekorálva ki az oldalait. A rendhagyó konzolt végül egy atlantai ifjúsági központnak ajánlották fel, ahol örömmel fogadták a gigantikus adományt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.