Hirdetés

Egy videós simán feltörte az Apple méregdrága csodazárját



|

Alapvető zárfeltörő trükköknek is megadja magát a Level Apple-exkluzív zárja.

Hirdetés

A kaliforniai Level Home egyike azoknak a cégeknek, amelyek az utóbbi években szárnyra kapott okosotthon-trendet igyekeznek meglovagolni a futurisztikus életet ígérő, minimalista termékeikkel.

Az okoszárakra specializálódott márka nemrég dobta piacra a legkisebb modellje, a "Lock" extra biztonságot nyújtó változatát, a Level Lock+-t, amelyet csakis az Apple-nél lehet beszerezni, ám a jelek szerint bölcsebben is elkölthető a kütyüért kért 330 dollár (nettó 138 ezer forint).

Hirdetés

A zárfeltörés nagymestere, a youtuber LockPickingLawyer ugyanis hagyományos módszerekkel esett neki a Level és az Apple méregdrága csodazárjának, a teszt során pedig nem akadt köztük olyan, amellyel ne lehetne néhány pillanat alatt kinyitni a Lock+-t. A videót cikkünk írásáig több mint 700 ezren látták, így már meglehetősen sok ember birtokolja ezt a tudást.

A mutatványhoz persze szakavatott kezekre van szükség, a 4 millió feliratkozóval bíró videós azonban összességében "csekély jártasságot igénylő" módszerekként jellemzi a zár ellen bevetett trükköket. Az égést pedig fokozza, hogy a SlashGear számításai szerint mindössze 25-40 dollárt kóstáltak a feltöréshez használt eszközök.

Aki mégis befizetne a Level Lock+-ra, annak LockPickingLawyer azt javasolja, hogy a zár forgó alkatrészének utólagos cseréjével biztonságosabbá tehető a termék, ami persze tovább fokozza az egyébként is magas költségeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.