Hirdetés

Egy weboldal megmutatja, mikor láthatjuk a Starlink műholdjait



|

A lelkes műholdvadászok pontos eligazítást kapnak, hogy mikor és hol érdemes fürkészni a mesterséges égitesteket.

Hirdetés

Gőzerővel bővül a SpaceX Starlink nevű projektje, melynek célja, hogy több ezer, Föld körül keringő műholddal biztosítson a bolygó bármely pontjáról elérhető internetet. Elon Musk űrkutatási vállalata eddig csaknem 1700 szatellitet állított pályára, a dél-afrikai milliárdos azonban márciusban úgy nyilatkozott a Business Insidernek, hogy hosszabb távon 42 000-et szeretne belőlük.

A gyarapodó égi armadára világszerte egyre többen figyelnek fel, a Starlinkekről készült videók rendszeresen szerepelnek a médiában, Görögországban például UFO-nak nézték a kötelékben repülő műholdakat. Ezentúl viszont nem szükséges találgatni, egy rajongó ugyanis elindított egy élő térképet, amin nyomon követhető, hogy éppen merre járnak a mesterséges égitestek.

Hirdetés

Azok, akik saját szemükkel csodálkoznának rá Musk műholdjaira, egy külön felületen  kereshetnek rá lakóhelyük szerint, hogy mikor érdemes kémlelni az eget. Az angol nyelvű leírás egész pontosan megadja, hogy mely napokon, hány órától, milyen égtájon és milyen magasságban bukkannak fel a Starlink egységei.

A lista pedig egyre bővül majd, hiszen a SpaceX Falcon-9 rakétái folyamatosan szállítják az újabb és újabb Starlink-különítményeket, egy forduló alkalmával 50-60 műholddal növelve az állományt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.