Hirdetés

Egy zsarolóvírus-támadás bénította meg az Intel egyik cégét



|

Egy iráni hackercsoport váltságdíjat követel a megszerzett értékes adatokért.

Hirdetés

A minap még arról számoltunk be, hogy amerikai hatóságokat hackelhettek meg orosz támadók, most pedig egy másik területen is támadás történt. Egy kiberbiztonsággal foglalkozó vállalat, a Check Point jelentette, hogy egy iráni hackercsoport egy Pay2Key névre keresztelt zsarolóvírussal több mint 53 gigabájtnyi értékes adatot tulajdonított el az Intel egyik startupjától. 

A Check Point szerint az izraeli Habana Labs nevű cég számítógépeit zárolták a támadók, és a Bleeping Computer jelentése alapján a biztonsági szakemberek sem tudnak vele mit kezdeni, mivel csakis egy a hackerek által készített speciális kulccsal lehet feloldani őket.

Hirdetés

A szálak iráni kiberbűnözőkhöz vezetnek, akik képernyőképek szivárogtatásával igazolták, hogy ők állnak az incidens mögött. Az Intel egyelőre nem nyilatkozott az ügy kapcsán. 

A Pay2Key zsarolóvírust korábban több alkalommal is bevetették izraeli és európai vállalatok ellen, a támadók célja pedig minden esetben a gyors haszonszerzés volt.

Nem véletlenül pécézhették ki a Habana Labs startupot sem, hiszen a chipfejlesztésre fókuszáló céget egy éve vásárolta fel az Intel, méghozzá brutális összegért: 2 milliárd dollárt, vagyis közel 600 milliárd forintot fizettek ki érte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.