Hirdetés

Egyedül nem bírnak vele, ezért összefog a Microsoft, az Amazon és a Meta a Google ellen



|

Együttes erővel akarják lenyomni a keresőóriást az általa dominált piacok egyikén.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedek erőfeszítéseinek köszönhetően a Google tetemes előnnyel rendelkezik minden riválisával szemben, ha az online térképeket, útvonaltervezőket vizsgáljuk. Ugyan vannak a piacon egyéb lehetőségek, a Google Maps mellett egyik sem rúghat igazán labdába, hiszen a Waze-zel kiegészülve mindenki számára kínál jó megoldást, legyen szó akár közösségi közlekedésről, akár autós útvonaltervezésről.

Most azonban úgy tűnik, hogy egy elképesztően erős szövetség alakul, amelynek valós esélye lehet megdönteni a Google uralmát.

Hirdetés

Az Overture Maps Foundation projekt egy rendkívül ambiciózus, nyílt forráskódú program, amit a Linux Foundation indított az útjára, és olyan támogatói vannak, mint a Meta, a Microsoft, az Amazon Web Services és a TomTom. Az összes érintettnek egyesével is rendkívül sok helyadat áll a rendelkezésére, ha pedig összeadják az adatbázisaikat, az már tényleg komoly fegyvertény a Google ellen.

A bejelentésen kiderült, a cél az, hogy egy olyan, szabadon hozzáférhető programot hozzanak létre, amivel bárki készíthet térképeket és egyéb helymeghatározást alkalmazó szoftvert anélkül, hogy tetemes összeget kellene fizetnie a Google-nek. A projekt folyamatosan frissülni fog, így nem csak a ráépülő programok kapnak frissítéseket, az ígéretek szerint pedig az összes óriásvállalat is állandó támogatást nyújt majd az adatbázisai átadásával.

Ettől függetlenül a Google Térképeket és a Waze-t iszonyatosan nehéz lesz beérni, hiszen a Google szerint a szoftvere több mint 220 országban segít tájékozódni, és toronymagasan a legnagyobb számban letöltött, ilyen jellegű megoldás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.