Hirdetés

Egyenesen rémisztő az, ahogy Zuckerberg összemosná a valós és virtuális világot



|

Még nem teljesen tiszta, hogyan és kinek lesz jó a Metaverse.

Hirdetés

A Facebook vezetője egy olyan világról álmodik, ahol ha felveszünk egy virtuálisvalóság-szemüveget, azonnal otthonunk másában (vagy álmaink otthonában) találjuk magunkat. A Facebook Connect során prezentálta a tervek szerint 10 éven belül megvalósuló metaverzum koncepcióját, egész pontosan azt, hogyan léphetnek kapcsolatba egymással a felhasználók a virtuális térben, és hogyan törhetik át annak falait pillanatok alatt a Horizon alkalmazásokon keresztül.

Hirdetés

A Horizon Home-ban az Oculus Quest 2-t viselve avatarunkkal mászkálhatunk a virtuális térben, ahol akár lebeghetünk is. Közben elérhetünk okoseszközös funkciókat: indíthatunk például videóhívást, és láthatjuk a kameraképet előttünk lebegni, vagy átválthatjuk, hogy olyan legyen, mintha mi is a helyszínen lennénk. Beszélgetőpartnerünk közben avatarunkat látná. A környezetet bármikor megváltoztathatjuk, játékokat játszhatunk, appokat használhatunk. Minden kapcsolódik és kommunikál majd mindennel, és Zuckerberg szerint nem lesz szükségünk például valódi tévére, mert lesz virtuális, amin megjeleníthetjük a tartalmakat.

Emellett nem csak a baráti összejöveteleket helyezhetnénk át VR-ba, a munkahelyünket is, illetve koncerteket is látogathatnánk hologramként, ami persze járványviharos időkben jól jön, de egyébként nem biztos, hogy optimális.

Mondanunk sem kell: elsődleges lesz a magánélet védelme és a biztonság, bármikor kitilthatunk bárkit a környezetünkből, vagy magányba vonulhatunk. A Facebook épp arról ismert, hogy ezeket az értékeket fontosnak tartja...

Miért jó ez? Mert láttuk filmekben, hogy ez lesz a jövő, és akkor ennek most örülni kell, hogy elérhető közelségbe került? Minden nappal egyre közelebb kerülünk a Black Mirror valóságához, amitől a sorozat készítője pont hogy el akar minket ijeszteni. Azért legalább az reményt ad, hogy Zuckerberg szerint sem adott még minden feltétel, sok a kérdőjel annak kapcsán, mi lehet végül az elképzelésekből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.