Hirdetés

Egyénileg cserélhető alkatrészes okostelefont szabadalmaztatott a Xiaomi



|

A kínai gyártó új készülékének lényege, hogy a felhasználók akár otthon is egyszerűen megoldhatják az egyes modulok cserélését.

Hirdetés

A Xiaomi az utóbbi időben számos újdonságot mutat be, így a tavasszal leleplezett Mi 11 széria után már láthattuk azt is, mennyire bírja a terhelést az összehajtható Xiaomi Mi Mix Fold. Emellett a kínai gyártó leányvállalata, a Redmi a gamer célcsoport számára fejlesztette a legújabb modelljét, a K40 Gaming Editiont

A Xiaomi legújabb innovációja egy olyan telefon, amelynek moduljai egyszerűen cserélhetők, vagyis esetleges meghibásodás esetén sem kerülnek nehéz helyzetbe a felhasználók, hiszen gond nélkül leválthatják a készülék alkatrészeit.

Hirdetés

A gyártó a holland LetsGoDigital forrásai alapján szabadalmaztatta a WIPO, vagyis a Szellemi Tulajdon Világszervezete rendszerében az eszközt, amely három nagyobb modulja, a kamera/processzor, az akkumulátor és a hangszórók/USB cserélhetőek. A modulok a tervek szerint sínrendszerrel csúsztathatók egymásra.

A hivatalos bejegyzés alapján Jermaine Smit készített 3D rendereket, így az alábbi galériában látható, várhatóan hogyan fog kinézni a Xiaomi cserélhető alkatrészes okostelefonja.

Érdekesség, hogy a Xiaomi társalapítója, Lei Jun 2013-ban már eljátszott az ötlettel, hogyan lehetne megvalósítani egy ehhez hasonló moduláris eszközt. A Xiaomi Magic Cube végül nem valósult meg, viszont vélhetően a dizájn egyes elemeit felhasználták az új eszköz tervezése során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.