Hirdetés

Egyes iskolákban betiltották a lenyűgöző chatbotot, mert abbahagyták a tanulást a diákok



|

Hülyeségeket beszélt és rossz hatással volt a gyerekekre az MI, ezért kellett tűzfal mögé terelni, mondják.

Hirdetés

Letiltották a világ legfejlettebb chatbotját, a ChatGPT-t New York iskoláiban, miután egyszerűen abbahagyták a tanulást a diákok azért, hogy vele beszélgethessenek - írja a Portfolio.hu. A november végén indult, bárki által kipróbálható szolgáltatás egészen pontos és életszerű válaszokat képes adni szinte bármely kérdésre, ha kell, olcsóbb internet-előfizetést harcol ki az ügyfelek nevében, és még Tinderen is képes csábítani.

A fejlesztő OpenAI szerint akadémiai kutatásra és ügyfélszolgálatos munkákra is bevethető majd, igaz, a plagizálással és az összefüggések megtalálásával még kezdeni kell valamit. Ezzel együtt is annyira népszerű lett, hogy csak ritkán hozzáférhető a csevegőfelület, például e sorok írásának pillanatában is arra kéri a rendszer a látogatókat, hogy próbálják meg később.

Hirdetés

A New York-i oktatási hivatal közölte: azért kellett letiltani a hozzáférést, mert

aggasztó volt, hogy milyen hatása van a diákok tanulására, és a válaszok pontosságával és biztonságával kapcsolatban sem voltak nyugodtak az oktatási szakemberek.

A ChatGPT ezen kívül nem fejleszti, sőt, kifejezetten rontja a kritikai gondolkodást és a problémamegoldó készségeket. Az iskolák ezentúl csak akkor kapnak hozzáférést a felülethez, ha azt külön kérvényezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.