Hirdetés

Egyesültek a metaverzumban hívő cégek, de vannak nagy hiányzók



|

Megalakult a Metaverse Standards Forum, és míg a PlayStation és a Microsoft beszállt, az Apple inkább kimaradt.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy a következő nagy tech-őrület a metaverzum lesz, de ahelyett, hogy mindenki a saját elképzeléseit próbálná megvalósítani, a vállalatok együtt dolgoznak a virtuális világok megteremtésén, a köztük lévő átjárhatóság biztosításán.

A napokban jött létre a Metaverse Standards Forum, amely egyebek mellett a World Wide Web Consortium, az Open AR Cloud és a Khronos Group mintájára, ezek közreműködésével igyekszik lefektetni az alapokat és a szabályokat, hogy a metaverzum egy működőképes, mindenki által használható tér legyen - és mindenki profitálhasson az egészből.

Hirdetés

Az alapító tagok között szerepel az Adobe, az Autodesk, a HTC, a Huawei, a Qualcomm, az Ikea, Sony Interactive Entertainment, a Microsoft, az Epic Games, a Unity, a Meta és az Nvidia, ugyanakkor a Roblox és a Niantic nem, holott ők is mutattak érdeklődést a téma iránt. A szervezet célja, hogy nyílt forráskódú eszközökkel segítse a tesztelést, a szabályok és sztenderdek bevezetését, a terminológia kialakítását és az irányelvek összegyűjtését, hogy a különböző virtuális terek kompatibilisek legyenek egymással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.