Hirdetés

Egyetlen akcióban több mint félmillió csempészhardvert foglaltak le



|

Egymilliárd forint felett lehet az elfogott szállítmány becsült értéke.

Hirdetés

Kínában valósággal virágzik a különböző technológiai eszközök és hardverek fekete- és szürke piaca, amely a serény csempészek tevékenységének köszönhető. Időről időre azonban kézre kerül egy futár, és bepillantást nyerhetünk, miként is zajlik ez az üzlet a kulisszák mögött.

Decemberben például egy terhesnek álcázott, ám valójában processzorokkal kitömött nő bukott le a vámon, és sokan emlékezhetnek még a motorcsónakon menekülő GPU-betyárok sztorijára is, akiket Hongkongban csíptek meg a szervek. Ezúttal ismét a hongkongi fogás került be a hírekbe, méghozzá az óriási mérete miatt.

Hirdetés

Az Ars Technica beszámolója alapján a helyi vámosok hétfőn ellenőriztek egy Kína irányába távozó kamiont, amelynek rakterében 508 ezer PC-s hardver lapult, köztük processzorokkal, merevlemezekkel, SSD-kkel és RAM-okkal, valamint összesen 2000 elektronikai eszköz is, például laptopok, telefonok, fedélzeti kamerák és érintőképernyőkhöz használható tollak.

A Man Kam To ellenőrzési ponton elcsípett illegális szállítmány értéke 3,8 millió dollár, vagyis több mint 1,3 milliárd forint, az elkövetők pedig akár 2 millió dolláros büntetést és 7 évnyi börtönt is kaphatnak a próbálkozásért.

Ez persze aligha tartja majd vissza az újabb delikvenseket, hiszen a határ kínai oldalán mindössze másfél héttel a gigantikus lefoglalás előtt kaptak el egy férfit, aki 239 processzort, köztük 13. generációs Intel i5 chipeket ragasztott a hasára és a combjára, ám a jelek szerint nem végzett elég diszkrét munkát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.