Hirdetés

Egymillióért vett videokártyát, homokot kapott helyette egy gamer



|

Az Amazonon vásárolta az Nvidia GeForce RTX 3090 Ti-t, de a dobozban nem az volt, amire számított.

Hirdetés

Az internetes vásárlásokkal érdemes óvatosnak lenni, de az Amazon pont egy olyan felület, ami általánosságban véve megbízható. Valószínűleg ezért nem gyanakodott egy pórul járt brazil vásárló, Mauricio Takeda, amikor 14500 brazil reált, mintegy 1,08 millió forintot fizetett egy PALIT GeForce RTX 3090 Ti GameRock kártyáért a Prime Days promóció keretében.

Mikor megérkezett a csomag, gyanús volt neki, hogy a súlyeloszlással valami nem stimmel, ezért videóra vette a bontást. Okkal tartott átveréstől.

Hirdetés

Kártya helyett egy doboznyi homokot talált belül, ami, bár a homok most különösen értékes, mégsem futtatja úgy a játékokat, ahogy egy RTX 3090 Ti tenné, és feltehetően nem is ér 1 millió forintot.

Próbálta felvenni a kapcsolatot az Amazonnal, de nem járt sikerrel, mindössze egy e-mailt kapott, benne egy linkkel, aminek segítségével örökre törölhette az Amazon fiókját. Miután pert indított és a története nyilvánosságot kapott, a cég is elkezdett foglalkozni az üggyel.

@maurisousa_ Comprei uma placa de vídeo e recebi potes de areia da @amazon ♬ som original - MauriSousa_

Itthon egyébként gyártótól függően egészen durván eltér az RTX 3090 Ti-k ára. Bár mostanában a korábbinál sokkal olcsóbban szerezhetünk PC-s komponenseket, egy GeForce RTX 3090 Ti-ért 729 ezer forintot, egy MSI-os modellért 658 ezret kell fizetnünk alsó hangon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.